Glutensiz Badem Unu (Yerli) 500 g

Fiyat
148,42 TL + KDV
149,90 TL
Hızlı Gönderi
Aynı Gün Kargo
BADEM UNU (Öğütülmüş Badem)

Bademin iç kabuğu soyulmadan yapılan bir un çeşididir. Yani kahverengi zarıyla iç bademler öğütülerek tam badem  ununa dönüştürülür. Rengi bu nedenle rengi biraz krem renklidir. Ev yapımı badem ununda badem kabukları ile beraber öğütülür bu yüzden ev yapımı öğütülmüş badem daha nemli ve yağlıdır. Dokusu badem unundan daha kalındır. Öğütülmüş badem 13. yüzyıldan bu yana kullanılmaktadır.

Badem unu, beyaz un yerine kullanılabilir. Besin değeri çok yüksektir. Bir kaşık badem unu, günlük B ve E vitamini ihtiyacının %40’ını karşılar. Aynı zamanda kalsiyum ve demir açısından çok zengindir. Glütene duyarlı olan kişiler için çok iyi bir alternatiftir. Yağ ve protein içeriğinden dolayı kek, ekmek, kurabiye vb. pişirilmesinde kullanılır. Karbonhidrat içeriği düşüktür. Uzun süre tok tuttuğu için diyet yapanlara yardımcı olur.

Badem unuyla yapılan yemekler normal un kullanılan yemeklerden çok daha lezzetlidir. Kalori bakımından bir hayli düşüktür. Bu nedenle keklerde, kurabiyelerde veya çorbalarda normal un yerine badem unu kullanılabilir. Normal una göre lezzet konusunda ve düşük kalori açısından öne geçmektedir.

 Birazda bu unun hammaddesi olan badem nasıl bir bitki buna bakalım;

BADEM(PRUNUS DULCIS)

Badem gülgiller ailesinden gelen küçük ağaçların meyveleridir. Taze, yeşil ve kurutulmuş olarak tüketilmektedir.

 Ana vatanı neresidir ?

Anavatanı Asya ’dır. İlk olarak Suriye, Türkiye, İran ve Filistin’de yetiştirilmiştir. Daha sonra dünya coğrafyasına yayılmıştır. İpek yolunda seyyahlar tarafından yenildiği bilinmektedir. Seyyahlar bu yol vasıtasıyla bademin dünya üzerinde yayılmasına vesile olmuştur. En verimli Akdeniz ikliminde yetişmektedir.

 Çeşitleri nelerdir ?

Badem sert kabuklu meyveler grubuna girer. Kabuk özelliklerine göre; El bademleri, diş bademleri, taş bademleri ve sert bademler olmak üzere dört grupta toplanır. Tatlı badem ve acıbadem olarak iki ana türü vardır.

 Hangi yiyeceklerde kullanılır ?

Yemeklere ve tatlılara çok yakışan badem; Pilav(pirinç), kek helva, tatlı çeşitleri, şekerleme, ekmek çeşitleri, pasta çeşitleri gibi çeşitli yiyeceklerde rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca badem sütü, badem ezmesi, badem yağı ve çerez olarak da tüketilmektedir. Badem ezmesi Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez tatlılarındandır. Geçmişinin Mısır’a dayandığı da söylenmektedir. Mısırlı bir aşçının padişaha ikram etmesiyle saray mutfağına girmiştir.

 Besin özellikleri nelerdir ?

Badem içerisinde yüksek besin bulundurur. E vitamini, demir, fosfor bakımından çok zengindir. Vücut direnci artırıcı vitaminlere sahiptir. Sinir, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

 Faydaları nelerdir ?

Bademin insan sağlığı açısından birçok faydası vardır. Strese karşı insan vücudunu koruyucu özelliğe sahiptir. Kemik sağlığına faydalıdır. Cilt için mükemmel besleyici ve koruyucu özelliğe sahiptir. Enerjiyi artırır, dinç tutar. Kilo vermeye yardımcı olur.

Raf ömrü ne kadardır ?

Raf ömrü 1 yıldır.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Glutensiz Badem Unu (Yerli) 500 g Organik diyet besinler, sağlıklı atıştırmalıklar, detoks içecekler, protein tozları ve daha birçok farklı kategoride üst kalite ürünü websitemizden alışveriş yapabilirsiniz. 79
Glutensiz Badem Unu (Yerli) 500 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.