Katkısız Keten Tohumu 250 gr
İngro'nun katkısız keten tohumu, sağlığınız ve beslenmeniz için doğanın saf halini sunuyor. Doğal ve katkısız yapısıyla öne çıkan bu keten tohumu, sağlıklı bir yaşama adım atmanız için tasarlandı.
Tohumu, yağı ve tozu (unu) insanların faydasına sunulmuştur. Asya , Amerika ve Afrika mutfaklarının olmazsa olmazıdır. Keten tohumu içindeki besinlerden bazıları; lignanlar, antioksidanlar, lif, protein ve alfa-linolenik asit (ALA) veya omega-3 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bulunur.
Katkısız Keten Tohumu Nasıl Tüketilir ?
Keten tohumu tanesi, yağı ve unu şeklinde kullanılmaktadır. Kahvaltılık gevreklerde, yoğurtla karıştırarak veya salatalar katarak veya yapılan hamur işlerine eklenerek tüketilebilir. Ayrıca keten tohumunu yemeklerde yumurta veya yağ yerine kullanılabilir. Keten tohumu unu yumurta yiyemeyenler için pratik bir alternatiftir. Ayrıca yulaf ezmenizin içine ilave edebilir. Çayı demlenebilir, gün içinde içebilir.
Katkısız Keten Tohumu Besin Özellikleri
Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için
Enerji 616 kcal
Yağ 42 g
Doymuş Yağ 3,7 g
Karbonhidrat 28 g
Şekerler 1,6 g
Protein 18,2 g
Tuz 0 g Lif 27 g